CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW
MATT SCHOFIELD (UK)
Live From The Archive

All You Need
Siftin' Thru Ashes
Band Intro
Lights Are On But Nobody's Home
Room At The Back
On My Way
Black Cat Bone
Sitting On Top Of The World
The Letter
Deze bijna 33 jarige Matt Schofield, geboren in Manchester Engeland, wordt nu reeds vergeleken met Eric Clapton en Peter Green. Hij werd door het ‘Guitar & Bass Magazine’  tot “one of the Top Ten British Blues Guitarists of Al Time” gestemd. Aangespoord door de muziek van Stevie Ray Vaughan, BB King en Albert Collins nam zijn nieuwsgierigheid naar de blues toe en begon hij met het spelen van allerlei covers van zijn grote helden.  Ontdekt door de Londense blues Diva ‘Dana Gillespie’ schoot zijn faam de hoogte in en zorgde zij voor bekendheid, maar toch vermeed Matt de weg van de roem en opteerde hij om de festivals af te schuimen.

Dit is niet Matt z’n eerste live album, zijn vorige ‘The Trio, Live’ dateert van 2004 en was zijn debuut CD. Niet evident om al dadelijk te beginnen met een live CD, toch werd deze met grote onderscheiding onthaald door de pers. Zijn andere studio albums scoorden eveneens hoge noten, maar Matt kiest resoluut voor zijn vaste bandleden Jonny Henderson (bas en keyboards) en Evan Jenkins (drum) als het op live schijfjes aankomt.  Hun aparte stijl is moeilijk te omschrijven, eigenzinnig misschien, maar getuigt wel van hun onmiskenbaar talent.

Dit album is een opname van een live-to-air-uitzending van 2007 in De Bosuil te Weert Nederland. Het bevat nummers van zijn vorige studio CD’s. De manier waarom hij en zijn mannen bvb “The Letter” neerzetten is subliem, nu heb ik al vele versies gehoord, maar deze staat toch bovenaan mijn lijstje. Ook de andere acht nummertjes zijn stuk voor stuk juweeltjes. Om deze live CD te promoten, is dit trio aan een wereldtournee begonnen en wie Matt en de zijnen bezig wil zien, krijgt de kans op 26 september, want dan geeft hij een exclusief optreden in The Crossroad Te Olen. Dus ik zou zeggen: allen daarheen want dit zal zeker de moeite lonen en ik zal er ook zijn. (Leen)

 

 

 

INFO ARTIST
website
my space
video
RECORD LABEL
NUGENE RECORDS
website
DISTRIBUTION
BERTUS
website
 
 
review posted: 13/08/2010