CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW
THE MOFO PARTY BAND (US)
Low Down

1. What Kind of Woman Is That
2. Down the Road Im Going
3. Gydnia
4. Jealous Woman
5. Cool Breeze
6. Check Yourself
7. Big Man In a Little Town
8. Broke and Hungry
9. Dying On the Vine
10. Shame Shame
The Mofo Party Band hoeven we in de lage landen zeker en vast niet meer voor te stellen, want de sympathieke broertjes John en Bill Clifton weten hoe ze een showtje in elkaar moeten boksen. Samen met Darryl Jones (drums) en Steve Carter (double bass) hebben ze hier al menige voetjes in beweging gezet en het loont steeds de moeite om deze klasbakken zonder sterallures bezig te zien.

Eind dit jaar zijn ze terug op tour en kan je ze alvast bewonderen op Binkom Blues (18 sept), de Crossroads te Antwerpen (19 sept) en op maandag 20 september in The Maple te Ertvelde en het staat als een paal boven water dat ze de boel op stelten zullen zetten. The Mofo Party Band bestaat als sinds 1989 en hebben sinds die tijd nog niemand teleurgesteld. Ze komen van uit het zonnige California en meer bepaald uit Fresno en zijn daar door een typische West Coast blues band.

Hun nieuwste ‘Low Down’ is vanaf nu verkrijgbaar en is zowat opgedragen aan de ganse familie. Hun West Coast Blues ligt op dit nieuw album meer met de nadruk op blues want nummers als ‘What Kind Of Woman Is That’ en ‘Jealous Woman’ hebben gelijk iets greasy in zich en lenen zich meer tot deze noemer. Op ‘Gydnia’ kan John zijn ding doen op dit instrumentaaltje waarop hij bevestigd dat buiten een enorm entertainer hij ook een steengoed bluesharp speler is.

Ook een showbeest is zonder twijfel de doublebass speler Steve Carter die in iedere rockabilly band potten zal breken door zijn stijl en manier van spelen . Benieuwd hoe hij met deze toch meer bluesgetinte Cd uit de verf zal komen in het najaar al is het nummer ‘Broke and Hungry’ zeker op zijn maat geschreven.

Uitstekend album met enkel 1 covertje geschreven door Rusty Zinn en Rick Estrin en een garantie voor een avondje uitstekende blues met een hoog partygehalte. Dus zeker niet te missen in september wanneer deze stomende formatie ons landje aan doet.

 

 

INFO ARTIST
website
my space
track samples
video
RECORD LABEL
INDEPENDENT
DISTRIBUTION
CD BABY
website
PROMOTION & BOOKING
SWAPPING MUSIC
website
review posted: 23/07/2010