INFO | |
MUSTIQUE BLUESFESTIVAL @ MUSTIQUE (CARIBBEAN ISLAND) website |
review: Raymond de Keyser
photo©Paul Vanhees comments: mail |
CONCERT REVIEW | |
In 2005 belandden we toevallig op het Mustique Bluesfestival in de beruchte Basil’s Bar. Hier werd zowaar niemand minder dan Mick Jagger uit het publiek het podium opgeroepen. Dit vroeg om meer, maar helaas is Mustique niet eenvoudig te bereiken. Het duurde dus 5 jaar voor we een volgende editie konden bijwonen. Via negorijen als St-Lucia en Bequia lieten we op 3 februari eindelijk het anker vallen in Britannia Bay. Spoorslags naar Basil’s, waar ze overigens de op 1 na beste Pina Colada ter wereld serveren.
De beurt nu aan onze noorderbuur en guitar- man Hans Theessink. Hij is de enige die vanavond de begeleiding van de London blues band moet missen. Niet geklaagd want de sound die hij uit zijn handgemaakte twelve-string tovert, is prachtig. Zijn bottleneck gitaarstijl houdt ergens het midden tussen Leo Kottke en Bjorn Berge. Na het prachtige “Glory of Love” van Big Bill Broonzy volgt dan het meeslepende Slow train, gevolgd door een aantal meezingers zoals “We will not be moved”. Als afsluiter krijgen we dan twaalfsnaren rock- and- roll met Berry’s “Maybelline”. Na een kleine wissel bij de LB band met Jaimie Little die de drums overneemt van Enrico Morena en Julien Brunetaud op piano maken we kennis met de Walter Grootaers look-alike Ian Siegal. Deze Junior onder de bluesgrootheden -geboren in het jaar onzes heren 1971- zet in met een electrische versie van Robert Johnson’s “Stop breaking down”, gevolgd door J.L. Hooker’s “King snake.”
Een intermezzo van pianisten Julien Brunetaud en Dino Baptiste met een virtuoze quatre- mains boogie medley, toepasselijk “Boogie Woogie Boogie” genaamd, zorgt voor een dol enthousiast publiek. Het groot moment van de avond is aangebroken : Billy Branch begeleid door de London Blues band versterkt met niemand minder dan Joe Louis Walker op gitaar. Right from Chicago via L.A. Met zijn bijna onverstaanbare Chicago –accent maant onze Billy iedereen aan zich op de dansvloer te begeven. “Chicago en plein” zou ik zo zeggen waarbij Billy de meeste songs al zingend inzet om zich vervolgens uiterst virtuoos op de mondschuif te begeven met nummers als “Tribute to the Boogie man” en Roscoe Gordon’s “I don’t want much”. Als kers op de taart: Joe Louis Walker met dochter op de tamborijn en het trage maar stomende “Tell me why” met de sax en harmonica –solo’s van “The Birdman” Mike en Billy Branch.
Het is goed geweest en reeds middernacht voorbij. Nog even op de foto met Dana en Hans…….. Wouter Hemmerechts en Raymond De Keyser. Onze speciale dank gaat uit naar onze captain en uiteraard ook de barman ter zee die ons op aangename wijze ter plaatse brachten.
|
|