CAREY BELL Born: november 14, 1936 Macon MS - Died: may 06, 2007 Chicago IL.

Carey Bell had z'n plaats als blues en harmonicaspeler in de gallerij van Chicago Blues reeds lang verdiend. Carey bracht voor Alligator en Blind Pig records in de jaren 90 prachtige albums uit als bandleider. Z'n harmonica spel leerde hij van de 2 Walters (Little & Big) alsook van Sonny Boy Williamson II.

Geboren als Carey Bell Harrington in de bluesstaat Mississippi leerde hij de bluesharp spelen rond de leeftijd van 8 en speelde reeds professioneel mee met z'n godfather de pianist Lovie Lee op de leeftijd van 13.Lee bracht hem mee naar Chicago in '56. de optredens volgde en Cary begon de electrische bass te spelen aan de zijde van Robert Nighthawk, Johnny Young en Big Walter Horton.

In 1969 maakte Bell zijn debuutalbum voor Delmark en was z'n carriere definitief begonnen. In de jaren '70 tourde hij voornamelijk met de legendes Muddy Waters en Willie Dixon. In 1972 was Alligator records verantwoordelijk voor het uitbrengen van z'n werk en begon ook z'n "joint venture" met Horton.

Z'n harmonicaspel bracht hem in de studio met collega's zoals, James Cotton, Junior Wells en Billy Branch. Zijn soloalbum "Deep Down" werd één Carey's beste en fijnste werken.

 Special Thanks to ALL MUSIC & WIKIPEDIA