JB LENOIR Born: march 05, 1929 Monticello (MS) - Died: april 29, 1967 Urbana (IL).

J.B. Lenoir (5 maart 1929, Monticello, Mississippi - 29 april 1967, Urbana, Illinois) is een Amerikaans blues gitarist, zanger en liedjesschrijver, die ook bekend is onder de namen JB/KB Lenore.

Gedurende de jaren 1940 werkte Lenoir met blues artiesten als Sonny Boy Williamson (Alex Miller) en Elmore James in de New York Inn in New Orleans, Louisiana. In 1949 verhuist Lenoir naar Chicago om spelen met Memphis Minnnie, Big Maceo en Muddy Waters. Gedurende de jaren 1950 neemt Lenoir diverse platen op bij verschillende labels in Chicago: Chess, JOB, Parrot en Checker. Gedurende jaren 1960 treedt Lenoir op in diverse plaatsen in Europa en speelt in 1965 op het American Folk Blues Festival in England.

Lenoir lijdt aan verwondingen opgelopen bij een auto-ongeluk in 1966 en heeft voortdurend last van hartaanvallen. Tenslotte overlijdt hij in 1967 in Urbana. Hij is begraven op de Salem Church Cemetery in Monticello, Mississippi.

Een paar titels van zijn opgenomen songs: Born Dead, Carrie Lee, Don't Dog Your Woman, Don't Touch My Head, Eisenhower Blues, Feeling Good, Natural Man, Korea Blues, and Vietnam Blues.

Hij heeft grote invloed gehad op bluesmuzikanten als John Mayall.

 Special Thanks to ALL MUSIC & WIKIPEDIA