SAM MYERS Born: march 19, 1936 Mississippi - Died: july 17, 2006.

Sam Myers, alhoewel geboren en opgevoed in Mississippi vertoefde hij meestal in Chicago. Rond 1949 begon hij te spelen bij King Mose & the Royal Rockers. In 1956 vestigde hij zich in Jackson MS en bracht zijn eerste single, Sleeping in the Ground/My Love is Here To Stay uit onder Johnny Vincent's Ace logo. Hij leerde de bluesharp spelen door Little Walter en James Cotton.

In 1961 speelde Sam zowel op de drums alsop de harmonica met slide guitarist Elmore James voor het label van Bobby Robinson.

Myers nam enkele albums op met The Mississippi Delta Blues band in de jaren 80 alvorens hij begon samen te werken met de jonge Texaanse guitarist, Anson Funderburgh. In 1985 kwam hun album, My Love is here to Stay uit voor de New Orleans Black Top Records en werd gevolgd door verschillende mooie albums. In 2004 bracht Sam z'n eerste solo album uit : Coming from the Old School. Twee jaar later stierf sam maar zal het meest herinnerd worden als de harmonica speler bij Anson Funderburgh en z'n Rockets.

 Special Thanks to ALL MUSIC & WIKIPEDIA