© Rootsville.eu

Spotlight on...One Coffee please, no 'strings' attached!
website

Om dit te kunnen zeggen moet je naar de 'Lange Koepoortstraat 63' in 't Stad (Antwerpen). Moeilijk is het niet te vinden voor de buitenstaander want deze 'The Guitar Bar' ligt in de buurt van de Grote Markt en de Muze. Het was Dries D'Haese die nadat hij was gestopt als actieve gitarist toch maar moeilijk zijn liefde voor de 'six strings' kon loslaten. Hij bleef met het gedachtenspinsel rondwalen om een 'guitar shop' te openen die net dat ietsje anders was. Een winkel waar 'Service & Quality' als hoofddoel zouden moeten fungeren. Om deze droom te kunnen realiseren zocht hij een partner die met dezelfde filosofie kon vrede nemen. Die 'partner in crime' vond hij in de persoon van Walter Broes, iemand die ook wel in 'een' bandje heeft gespeeld en zelfs dat nu ook nog doet. 'The right man @ the right place' en meteen kon Dries hem ook gebruiken als een uithangbord.

Beiden waren tot de vaststelling gekomen dat er veel teveel muziekwinkels verdwenen en pakten dan maar meteen de koe bij de horens. Het moest nu ook niet meteen een winkel zijn waar nonkel Staf van de Koninklijke Fanfare terecht kon voor enkele 'rietjes'. Zeker niet want het is zo dat de leden van de Harmonie en andere muzikale interventies die accessoires heden ten dage bestellen via het 'www'.

Men @ Work

Nee, Dries en Walter zien het net een beetje anders. Als gitaar-freaks hadden ze het idee om alle guitaslingers van het land (en ja, ook de basspelers) naar hun 'Guitar Bar' te krijgen al was het maar voor een gezellige babbel. Kleinschalig en toch groot want voor alles wat betreft je geliefkoosd instrument kan je bij hen terecht, Aankoop of verkoop, info die je niet zo maar ergens kan vinden en alles wat met gitaren te maken heeft. Amps, pedals, strings en alle soorten acccessoires die je nodig hebt om naar een echte Hendrix te evolueren. Naast de 'electric beauties' kan je bij hen ook terecht voor een uitgebreid gamma akoestische schoonheden, of zoek je een 'banjo' omdat in je een nieuwe Earl Scruggs schuilt, het kan. Wil je een octaafje hoger spelen? ook voor een 'ukelele' kan je terecht bij Dries en Walter. Het kan allemaal!

The Guitar Store


Ook als 'Guitar Garage' kan je het bekijken want bij dit duo kan je ook terecht voor allerhande vakkundige reparaties en onderhoud van je geliefkoosd instrument. Deze herstel-service is meteen ook een van de stokpaardjes van deze 'Guitar Bar' waar professionalisme hoogtij viert.

In deze 'The Guitar Bar' kan je ook terecht voor een gitaar die net dat tikkeltje anders is, een 'six string' die je met name niet kan vinden in de 'Carrefour'. Dries en Walter staan je bij met woord en daad en krijg je al de info niet onmiddellijk verwerkt, dan is er tijd voor een koffie. Want deze 'The Guitar Bar' is ook een gezellige koffiebar waar je met hen of andere van je 'lotgenoten' een debat kan aangaan van wie nu de beste gitarist is ;-). Vergeet wel niet ze sluiten om 06.00PM, dus voor een nachtelijke jam met die pas perfect afgestelde gitaar moet je naar een muziek café en die zijn er meer dan speciaalzaken als 'The Guitar Bar'.

Guitars and Espresso

Recent is er nog een extra service bijgekomen, zo worden er met regelmaat 'workshops' gehouden. Voor meer informatie betreft deze 'bijscholingen' bezoek je best hun website. Vergeet niet om tijdig in te schrijven want de plaatsen zijn zowel gegeerd als beperkt. Ben je een begenadigd guitarslinger of moet het nog allemaal gaan beginnen en ben je beu om op je verjaardag of andere gebeurtenissen in je leven steeds die 'not wanted' kado's te krijgen fluister dan zachtjes in de oren dat ze bij 'The Guitar Bar' ook terecht kunnen voor een 'kadobon'. Kan je nu net niet naar Antwerpen, geen nood want deze 'The Guitar Bar' hebben ook een 'webshop' waardoor je bestelling aan huis kan worden geleverd. 'The Guitar Bar' zeker een bezoekje waard!


Lange Koepoortstraat 63, Antwerpen