© Rootsville.eu

SPOTLIGHT ON
HOOKROCK INDOOR 2020
info organisatie: Hookrock

© Rootsville 2020

Hookrock trekt voor hun indoor op 25 april 2020 terug volledig de kaart van Blues & Roots. Op zaterdag 25 april zullen vijf bands neerstrijken in OC Rooierheide voor een gevarieerd programma. Een programma dat opent met een OMB in de persoon van "DC Snakebuster". Vervolgens krijgen we met "The Blue Clay" een Nederlands-Belgisch onderonsje waarbij naast blues 'n roots ook een vleugje Tex-Mex wordt toegevoegd en uiteraard al een eerste moment om je dancing moves van onder het stof te halen.

2018 was duidelijk het jaar van de "Travellin' Blue Kings" met optredens op de "Nuit du Blues de Charleroi", "Blues in Schoten", "Blues Traffic Live #20" in het Nederlands Beringe. Maar ook met optredens in de "Blauwe Kater", bij de vrienden van "KTBA in Vlierden (NL) en een passage op de eerste "Christmas Blues Night" bij Elckerlyc en nog wel een paar. Een gezegend jaar dus dat hun in 2019 bracht tot op de grote weide op "Blues Peer", net als op Frührocken in Eupen en "Hookrock #16". Patrick Cuyvers moet uiteraard niet worden voorgesteld aan deze "Travellin' Blue Kings" en laat nu zijn dat de chemie wilt dat hij samen met zijn "Hammond" nu deel uitmaakt van deze "Kings". Vervolgens krijgen we onze onvervalste godfather wanneer het rootsrock betreft in de persoon van "Walter Broes & The Mercenaries" die ook al geen verdere introductie meer hoeft en als afsluiter is er "Bill and The Burners" waarbij Wim (Howlin' Bill) na enkele serieuze tegenslagen terug het plezier van concerten komt te ontdekken.


photo DC Snakebuster © Rootsville

Rond de klok van 17.30 zal Frank Declerck aka "DC Snakebuster" de debatten openen. Frank was al vanaf jongs af aan bezig met muziek en ging op 11-jarige leeftijd naar de muziekschool met niets minder dan een viool. Nog maar net 14 en hij was al medewerker op een lokale radio en speelde later in diverse rockbands. Tijdens het experimenteren op diverse instrumenten ontdekte hij zo ook de "Cigar box". Meteen ook het ontstaan van zijn "OMB" DC Snakebuster. Zijn eerste echte voeling met het bluescircuit kwam er als busker op "Klakson Blues" in 2016. Sindsdien gaat het enkel crescendo met Frank en zie je hem met regelmaat verschijnen. In 2018 nam hij zijn debuut album op bij "Fandango Music" (album report), een album dat nu al haast is uitverkocht. Hij brengt eigen arrangementen op bekende blues, rock en roots covers.

DC Snakebuster: website


photo Wouter Verhelst (The Blue Clay) © Rootsville

Na deze "DC Snakebuster" beginnen ze er op Hookrock aan met de voltallige bands. Het is nu de beurt aan "The Blue Clay" en met deze BENE coöperatie krijgen we hier een groep die in alle eerlijkheid veel te weinig is te zien op onze podia. Ze brengen een explosie van Americana, blues, rock 'n roll, Tex-Mex en Zydeco. Diegene die daar verantwoordelijk voor zijn luisteren naar de namen Wouter Verhelst (zang, gitaar, mandoline, accordeon en harp), Geert de Block (drums), Repete Van Merode (uprihght bass) en Jan Van Den Berghe (keys). in 2019 speelden ze op "Stekene Blues" waar drummer Geert de Block de scepter zwaait. Bij onze noorderburen op "Scheldeblues" in Vlissingen zijn ze gewoon een certitude en staan ze daar in 2020 aan de zijde van "Julian Sas", "Memo Gonzalez" en "Well Well Well"

The Blue Clay: website


photo Travellin' Blue Kings © Rootsville

Zoals vermeld in de intro zijn deze "Travellin' Blue Kings" in 2018 als een komeet uit de startblokken geschoten. Hun absolute hoogtepunt tot nu toe is het aantreden op "Blues Peer" en ook hun debuutalbum "Wired Up" (album report) dat werd uitgegeven bij "Naked" kende een meer dan behoorlijke introductie. De hoofdrolspelers zijn drie Belgen en een Nederlander die luisteren naar de namen Stephan Hermsen, harper en frontman van de Nederlandse sensationele "The Electrophonics" met aan zijn zijde werelddrummer Marc Gijbels. Nog van Belgische kant is er de andere helft van de ritme sectie bassist Winne Penninckx en de guitar blender van bij "Howlin' Bill", Jimmy Hontelé. Opmerkelijk is ook nu bij deze formatie het aantreden van Patrick Cuyvers met zijn "Beast", een Hammond B3. "Travellin' Blue Kings" muzikaal professionalisme ten top!

Travellin' Blue Kings: website


photo WB & The Mercenaries © Rootsville

"Walter Broes & The Mercenaries" heeft met als frontman "WB" iemand in huis waar je nooit genoeg kan van krijgen. Als gewezen frontman van de legendarische "Seatsniffers" zal ook deze naam altijd verbonden blijven aan "WB". Ook nu met deze "Mercenaries" zijn ze een internationale bekendheid geworden. Naast Walter Broes zijn er ook nog Lieven Declercq aan de drums en contrabassist Clark Kenis. in 2016 brachten ze hun debuutalbum "Movin' Up" uit op het "Rootz Rumble" (Naked) label (album report). Nu is het voor de harde kern wachten op de opvolger.

Walter Broes & The Mercenaries: facebook


photo Wim aka Howlin' Bill © Rootsville

Als afsluiter van deze 14de editie van "Hoockrock Indoor" krijgen we "Bill and The Burners". Blues en zijn crossroads is voor Howlin' Bill steeds een goede combinatie geweest. Deze band is ontstaan uit een samen gaan van leden van "Howlin' Bill" en "The Slow Burners". Naast Howlin' Bill bestaat deze groep ook nog uit Burnin’ C., Magic Frank en Greasy P. Je kan je verwcahten aan een explosieve mix van blues 'n roots. "Bill and The Burners" they're on fire...

Bill and The Burners: website

Tot zover de samenstelling van de affiche van deze "Hookrock Indoor #14". Naast een paar Nederlandse blues muzikanten is de affiche op en top Belgisch en daar moeten we fier op zijn. Een affiche waar de blues- maar ook de rootsliefhebbers hun gading in zullen vinden. Be There!!!

Timetable:

17h30 - 18h30   DC Snakebuster
19h00 - 20h00   The Blue Clay
20h30 - 21h40   Travelin' Blue Kings (ft. Patrick Cuyvers)
22h05 - 23h15   Walter Broes & The Mercenaries
23h45 - 01h00   Bill and The Burners