© Rootsville.eu

SPOTLIGHT ON
HOOKROCK INDOOR 2022
info organisatie: Hookrock

© Rootsville 2022

We gaan stilaan terug naar normaal na die  akelige  Corona periode en zo  gaan de festivals en concerten ook weer wat meer kunnen opleven. Ook voor “Hookrock” en haar “vzw Deep Music” was het gedurende 2 jaar het in de kast opbergen van onze geliefde “Hookrock Indoor”. Op zaterdag 23 april gaan we er dus opnieuw voor. Op onze vaste locatie in “OC Rooierheide” ontvangen we die dag 3 Belgische bands met een voldoende diversiteit in de genres, met voor elk wat wils.


Afbeelding met person, persoon, donker  Automatisch gegenereerde beschrijving
De debatten worden die dag geopend door niemand minder dan  “Chilly Willy”.  Speciaal om dit jaar de festivals af te werken heeft frontman “Den Huibbe” hemel en aarde bewogen om  de meest originele vorm van de band samen te brengen. Zo kunnen we na al die jaren bijna de originele naam van de band terug eens gebruiken. In 1992 spraken ze toen van de “Chilly Willy Loony Goony and the Free American Indian Hippy Blues Street Fruits (With the Humbling Mumbling Mocking Birds”. De destijds opererende backing vocals AKA the Humbling Mumbling Mocking Birds konden zich helaas niet meer vrij maken maar de rest van de toen originele bezetting kregen het virus terug te pakken. Hun namen zijn uiteraard de twee volhouders Den Huibbe en uiteraard ouderdomsdeken drummer Walter Cuyvers. Opmerkelijk is dat Walter nu aan zijn 82ste levensjaar bezig is en zo de helaas overleden drummer van de “Stones” is voorbij gestoken. Toen waren er ook bij “Dizze” Gerry Alaerts  op de Mississippi Saxofoon en bassist Roel Celis. Vervolledigen de groep ook nog stringbenders “Dirk ’Calvin’  Cuyvers” en de alweer depannerende  Andy Aerts .

“Back tot he Roots” met deze gelukkig ook afgeslankte naam als “Chilly Willy” die voor die avond nog eens gaan grasduinen in het arsenaal van Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf, Slim Harpo, Little Walter en andere iconische blues grootheden . Niet vergeten dat deze “Chilly Willy” het ooit brachten tot op de podia van Jamaica dus,  Are You Ready For The Blues? En dit al sinds de voorbije 30 jaar.

Afbeelding met person, persoon, poseren  Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit jaar bestaan “The Catsmokes” 20 jaar en zo hebben we al meteen de tweede band die een verjaardag komen vieren op onze “Hookrock Indoor”. Opmerkelijk is dat deze formatie gedurende die 20 jaar dezelfde bezetting heeft gekend. Zij brengen een mix van country, rock ’n roll en rockabilly en brengen hier nummers van  de legendarische “The Blasters” en “The Paladins” en “Johnny Cash” op het podium.

Deze “Catsmokes” bestaan uit zanger en gitarist Gerrit Cuypers. De twede gitarist is Hans Van Zichem en de ritme sectie bestaat uit drummer Robert ‘Bettes’ Theys en bassist Jan ‘Jakke’ Vermeulen. Hun roots bevinden zich net als bij “Chilly Willy”  in het hinterland van de “Witte van Zichem”. In 2011 brachten ze het tot op het grote podium van “Blues Peer” met nummers als Two Trains, Cry Cry Cry , Lonesome Train en Daddy Rollin’ Stone. Tijdens hun optreden op Peer werd er tevens een “Live video opgenomen voor het nageslacht.

Vervelen gaat je jezelf niet doen dus put on your blue suede shoes and feel you’re temperature rising…

Afbeelding met tekst, teken, persoon, buiten  Automatisch gegenereerde beschrijving

Als afsluiter hebben we bij “Hookrock” geopteerd voor een band die al meteen  van bij hun oprichting in 2018 stof deden opwaaien, we hebben het hier over de “Travellin’ Blue Kings”. bleukes zijn het niet want in de samenstelling vinden we muzikanten terug uit “Howlin’ Bill”, “Blues Lee”, “Rhythm Bombs”, “Jim Cofey” en “Hideaway”. Deze namen zijn JB Biesmans op vocals, harp en saxofoon, Jimmy Hontelé op gitaar, Patrick Cuyvers op Hammond en een ritme sectie dat bestaat uit Winne Penninckx op basgitaar en drummer Marc Gijbels.

Sinds 2018 brengen zij blues met een tintje. Swingend en rauw als het moet. Door toedoen van Corona kwam ook JB Biesmans in de groep en bracht er zo ook een vleugje soul in. Ook  deze “Travellin Blue Kings” hebben iets te vieren want het weekend van “Hookrock” verschijnt hun nieuwe single soulvolle en funky single “A Stiffer Drink” waarbij de fans van de “Stax” periode de dansvloer meteen zullen bevolken.

Verder krijgen we ook floorfillers als “Wired Up” en “I Don’t Wanna Stop”  en stoppen is nu net niet wat hier bij “Hookrock” in de woordenboek staat. So, let’s have fun, op deze zaterdag 23 april, and dance the night away, het kan en het mag!