© Rootsville.eu

Spotlight on...

Kellie Rucker (US)

Fysiek is deze Kellie Rucker zeker niet bij de allergrootsten te zetten maar laat U in geen geval misleiden door haar gestalte want deze dame weet meer dan haar mannetje te staan. Kellie rucker werd geboren in Oklahoma City en leerde op haar 12de harmonica spelen. Als tiener wist ze met regelmaat de blues clubs in de US binnen te sluipen waardoor ze bluesmannen als Johnny Winter en James Cotton leerde kennen. Toen ze zeventien werd richtte deze Kellie Rucker in Denver haar eerste bandje ‘Blues For Breakfast op. Heimwee deed haar terug richting Florida gaan waar ze begon te spelen bij de Bill Blue Band.

In 1985 verhuisde ze richting San Diego maar trok al redelijk snel door richting Los Angeles waar ze in contact kwam met Coco Montoya en Debbie Davies. Met deze laatste vormde ze gedurende 2 jaar een band waarmee ze rond tourde. Wat later wilde haar horizon verruimen en kwam toen in contact met BB Chung King en voegde zich bij deze zijn band ‘The Screaming Buddaheads. Na vijf jaar gespeeld te hebben bij deze formatie ging ze terug richting Florida en speelt sinds dan bij verschillende blues bands. Als geheugensteuntje aan deze uitzonderlike vrouwelijke harpster overlopen we hier nog even het overzicht van haar reeds uitgebrachte albums.

Kellie Rucker - Ain't Hit The Bottom (2006)

In 2006 brengt Kellie Rucker haar debuut album uit met als titel ‘Ain’t Hit Bottom’ Dit album werd uitzonderlijk goed onthaald waarbij we leerden kennismaken met deze harpster. Haar stem wordt een beetje vergeleken met deze van Bonnie Riatt. Met dit debuutalbum rekent ze ook af door het spelen bij andere bands en is duidelijk de juiste stap om haar carrière een nieuwe wending te geven. Met nummers als ‘Ain’t I The Right One’ krijgt ze van de meeste critici het duidelijke antwoord…yes!

Kellie Rucker - Church Of Texas (2007)
CD report Church Of Texas

Een jaar na haar debuut album brengt Kellie Rucker in 2007 het album ‘Church Of Texas’ op de markt. Ondertussen is ze zeker in Duitsland en ook in de rest van Europa een graag geziene gaste geworden. Haar dynamische harmonica spel heeft duidelijk vruchten afgeworpen en is het resultaat van haar toegewijde inzet. Met nummers als ‘Love and War’ en  ‘The Heart’s Got a Mind Of Its Own’ begint ze zeker haar plaats op te eisen hier in de wereldwijde bluesscène.

Soul Return (Kellie Rucker) - In The Meantime (2008)

Met het stilvallen van de ‘Imperials Crowns’ is JJ Holiday op zoek gegaan naar vervanging voor Jimmy Wood. Deze heeft hij gevonden in een vrouwelijke versie met de naam Kellie Rucker. Al onmiddellijk werd het album ‘In The Meantime’ uitgegeven met als groepsnaam ‘Soul Return’. Deze tijdelijke samenwerking leverde wel knappe nummers op met naast de titelsong ook ‘Life Of Crime’ en ‘Talk To Me’ Heerlijk om luisteren maar helaas was de samenwerking geen lang leven beschoren.

Kellie Rucker - Blues is Blues (2009)
CD report Blues is Blues

Deze ‘Blues is Blues’ is voorlopig het laatste album van Kellie Rucker en werd door Blues Boulevard uitgegeven als een soort ‘The Best Of…’.“Blues Is Blues” is gedeeltelijk een compilatie, met nummers van haar twee vorige solo CD’s en van het album dat voortsproot uit haar samenwerking met Soul Return. Dit neemt niet weg dat het een bijzonder waardevol plaatje is geworden, want zoals de titel ons al laat vermoeden is het smaakvolle bluescollectie geworden. Kellie is thuis van alle Americana, maar excelleert in de pure rauwe blues. Haar stem bevat de nodige soul en doorleefdheid om het er in dit genre met grote onderscheiding vanaf te brengen. En dan heb ik het nog niet gehad over haar uitmuntende harpspel dat best kan optornen tegen dat van haar mannelijke collega-harmonicaspelers. (witteMVS)

more info:

Kellie Rucker