© Rootsville.eu

The story of a 'real' Bigfoot family...

 

Ashley Bishop en Doug McMinn beiden uit Memphis Tennessee kenden elkaar al wel want ze zijn alle twee bekende gezichten in de Memphis blues scène. Doug kennen we als drummer vooreerst bij zijn vader Don McMinn en ook bij Reba Russell. Ashley Bishop die had zijn bezigheid in zijn hometown want als resident in Memphis werkte hij zelfs in BB King’s Blues Club. Op een dag hoorden ze Christina Vierra zingen en ze blies toen letterlijk iedereen omver. De plannen ontstonden om dan toch maar een band te gaan oprichten. Tijdens een concert op Ground Zero leerden ze dan ook sound engineer  Cade Moore kennen. Als extra gitarist werd dan John Holiday aangetrokken en zo was de band een feit, de naam?.... Mississippi Bigfoot!

Op More Blues te Zottegem hadden we dan met Rootsville een gesprek met deze bonte bende.

 


photo Doug McMinn, Christina Vierra & Ashley Bishop © Rootsville

Rootsville: Hoe is de naam Mississippi Bigfoot dan wel ontstaan?

Ashley Bishop: Het is Doug die op de proppen kwam met deze naam en om de deze mysterieuze figuur als naam te gaan gebruiken. Natuurlijk geloven we in het bestaan ervan en Doug, heb jij er al niet één gezien ;-)

Doug McMinn: In het zuiden van Mississippi is het niet zo verwonderlijk om over een Bigfoot te spreken dus vonden we de naam Mississippi Bigfoot wel iets hebben.

Rootsville: Hoe is de band dan eindelijk tot stand kunnen komen?

Ashley Bishop: We hoorden op een concert Christina zingen en eerlijk gast ze blies daar letterlijk iedereen omver dus was het niet zo verwonderlijk om haar in de plannen te betrekken.

Rootsville: Christina het is een publiek geheim dat je als stem bent te horen in een film over het leven van Janis Joplin?

Christina Vierra: Jazeker, voor een opnamen bij Warner Bros werd ik aangesproken om mijn stem te verlenen aan het personage van Janis Joplin in de film. Deze film is evenwel nooit in productie geweest.

Rootsville:Zit de muziek in jullie bloed?

Christina Vierra: Iedereen hier is al aan de tweede generatie muzikanten in zijn familie toe er is er zelfs eentje waar de derde generatie al aan de slag is zoals bij de familie McMinn. Ook hebben de meesten al andere ervaringen opgedaan zoals John en Cade.

John Holiday: Buiten muziek is de filmindustrie ook bij mij een passie. Ik ben ook daardoor tewerkgesteld als filmtechinucus maar als muzikant en meerbepaald gitarist speelde ik al aan de zijde van Jeff Healy, Alber Collins en zelfs BB King.

Cade Moore: Ik werk voornamelijk als klank technicus en doe dit trouwens nog steeds als ik geen concerten heb met Mississippi Bigfoot.

Rootsville: Ashley jij werkte ook al samen met BB King en waardoor heb je de 'nickname' The Guardian Of Beale Street gekregen.

Ashley Bishop: Ik werkte voornamelijk in BB's club in Memphis en ben wel vertrouwd met de familie. Het was trouwens BB's dochter die me enkele maanden voor zijn overlijden op de hoogte bracht dat het helemaal niet goed ging met haar vader. De nickname weet ik niet waardoor hij me is gegeven al heb ik wel een vermoeden waar hij vandaan komt en wie hem in het leven heeft geroepen. (lachje)

Rootsville: Is het je eerste bezoek in België?

Ashley Bishop: Nee ik was hier al wel eens maar als muzikant in een band dat is de eerste keer. Het is ons tweede optreden in Europa maar vandaag het eerste in België.

Rootsville: Hoe lang duurt deze tour en bezoeken jullie veel landen?

Ashley Bishop: Onze tour door Europa duurt 6 weken en we bezoeken België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Gisteren was het Duitse Eutin Blues Festival ons eerste optreden in Europa.

Christina Vierra: De tour is zoals het nummer 'Fourty Days and Fourty Nights'.

Rootsville: Doug hoe is het eigenlijk met je vader, papa Don McMinn.

Doug McMinn: Nu is het allemaal wat beter maar hij is nog maar pas herstellende van een kleine tumor.

Rootsville: Speel je nog samen met Reba Russell?

Doug McMinn: Nee, Reba is op pensioen en speelt enkel nog maar een paar keer om wat extra cash in het laadje te krijgen. Met Reba heb ik een fantastische tijd beleeft, ook in Europa. Duvel Blues in 2008 was werkelijk subliem, ook Duvel het bier. Trouwens Ashley heeft nog steeds niet kunnen kennis maken met dat heerlijke bier.

Rootsville: Ashley hoe is je kennismaking met Europa en loont het een beetje?

Ashley Bishop: Great man, we speelden gisteren voor een uitzinnige menigte en achteraf was het aanschuiven aan onze merchandising. Voor het geld kom ik niet, ik speel louter voor het plezier. Daar dient de blues voor, wanneer je het geld laat primeren ga je al vlug naast je schoenen beginnen lopen.

Rootsville: Bedankt voor het gesprek en we hopen op een goed concert.

En dat gebeurde ook want ze bliezen hier de ganse tent gewoon van hun sokken. Zelden zo een belevenis gezien bij een voltallige groep.

CD recensie: Population Unknown

01 Burn That Woman Down
02 Mighty River
03 Wag The Dog
04 No Flesh In Outerspace
05 Who's Gonna Run This Town
06 Clarksdale
07 You Did
08 The Hunter
09 Tree Knockin'

promotion: Frank Roszak Promotions