© Rootsville.eu

Spotlight on...

Mississippi Bigfoot (US)

We blijven het verkondigen, onze 'programmeurs' van clubs en festivals moeten al eens hun grenzen durven te verruimen om eens een jackpot te kunnen winnen. Wie dat zeker doen zijn Paul en Michel van de blues organisatie Gooreind. Begin 2015 hadden zij hier als eerste in ons landje ene Jeff Jensen geboekt en kijk wat een storm aan reacties die heeft gecreëerd. Nu in de lente van 2016 komen deze Mississippi Bigfoot naar Europa en ook daar zijn ze als de kippen bij. Op zondag 12 juni kan je deze bonte bluesband in Café ’t Goor te Gooreind gaan bewonderen en daags nadien staan ze op het podium van de ‘Banana Peel’ te Ruislede, en dat is ook in de eerste plaats door de relatie van Paul en Michel met de familie McMinn maar ook de verdienste van Carolin Wobben van Phamosa Music die voor 2016 als bookingagent voor europa zal aantreden.

Mississippi Bigfoot is in de lente van 2015 ontstaan na een optreden op Ground Zero in Clarksdale. Kort daarop trokken ze de studio in voor de opnamen van hun debuutalbum ‘Population Unknown’. Dit album dat werd opgenomen in de legendarische Ardent Studios in Memphis telt 9 tracks en waaruit het nummer ‘Burn That Woman Down’ geselecteerd om als single uit te brengen. Voor 2016 plannen ze een grote Nationale en Internationale Tour en doen ze dus ook ons landje aan.

album report

Wie zijn deze Mississippi Bigfoot?

Vooreerst is er Christina Vierra die als zangeres zal aantreden. Deze Christina is afkomstig van Boston en is in het bezit van een krachtige en soulvolle stem. Toen ze bij Warner Bros de biografische film over het leven van Janes Joplin gingen opnemen werd deze Christina Vierra aangesproken om als stem voor deze legende te fungeren. Om daarna terug de ‘feeling’ met de blues te kunnen herbeleven trok deze zangeres richting Memphis om zo de sfeer van de Delta volledig in zich op te kunnen nemen. Buiten een steengoede zangers is deze Christina Vierra ook een geboren entertainster.

De gitarist van deze Mississippi Bigfoot is Ashley Bishop. Deze Ashley kreeg ook de nickname ‘The Guardian Of Beale Street’ toegewezen. Alhoewel de eerste liefde een drumstel was werd er tamelijk vlug omgeschakeld op gitaar en speelde met ‘Blind Mississippi Morris’ en beschrijft de stijl van spelen als Chunky Funky, Hill Country, Juke Joint, Delta Blues met een vleugje Memphis.

Doug McMinn kennen we hier zeker allemaal in onze blueswereld. Samen met zijn vader Papa Don McMinn trad hij als 17-jarige al op in het ‘Rum Boogie Café’ op Bealestreet en kwamen ze ook samen naar Europa. Later zagen we hem als drummer aan het werk bij Mojo Buford en Reba Russell en is een graag geziene gast in onze contreien.

John Holiday is de andere gitarist bij deze Mississippi Bigfoot en speelde al aan de zijde van Albert Collins, Jeff Healey en zelfs BB King. Zijn versie van ‘Candyman Blues’ vinden we terug in de film ‘Walk The Line’. Zijn blues mag aanzien worden als één van de zuiverste die er bestaat. Ook al is zijn stijl van spelen quasi uniek toch vinden we er  invloeden in terug van T-Bone Walker en een Johnny ‘Guitar’ Watson. Als we deze John Holiday in een vakje moeten plaatsen kiezen we voor de echte ‘Texas Blues Style’.

Als bassist krijgen we Cade Moore. In Clarksdale MS kreeg hij de naam ‘Mississippi Mudd’ op hem gekleefd. Zijn voorliefde voor de steverige blues is welgekend. Namen als Cedric Burnside en Pintop Perkins kleuren zijn curriculum vitae en weet als geen ander het gevoel van de Delta is zijn bass te steken. Een man met een duidelijk passie voor de Mississippi Delta.

Het album 'Population Unknown' wordt uitgebracht bij 'Silver Tongue Records' en de tracks staan nu al te beluisteren op de website van Mississippi Bigfoot.

tracklist 'Population Unknown'

01 Burn That Woman Down
02 Mighty River
03 Wag The Dog
04 No Flesh In Outerspace
05 Who's Gonna Run This Town
06 Clarksdale
07 You Did
08 The Hunter
09 Tree Knockin'

promotion: Frank Roszak Promotions

Dit bonte gezelschap kan je boeken bij Carolin Wobben van Phamosa Music. Het agentschap waar ook Justina Lee Brown, Morblus, Otis Taylor, Big Dady Wilson a.o. zich thuis voelen.

on tour in Europe from may 12 till june 12, 2016.