© Rootsville.eu

Spotlight on...Mojo Man (NL) (From nowhere to Blues Peer)

musicians:

Marcel Duprix: lead vocals-guitar
Theo van Niel Jr.: lead guitar-backing vocals
John Aponno: bass-backing vocals
Rick van der Vlist: drums- backing vocals
Robert Bogaart: trumpet
Marco Muusz: trumpet
Reinier Zervaas: tenor sax
Robert van der Laarse: tenor sax
Henk Brüggemann: baritone sax

album history:

Balls & Horns (2015)

more info:

album report: Balls & Horns

website: Mojo Man

booking & info: Stagetime Music Agency (Rachel Theunissen)

Je moet het maar doen. Je hebt een internationale carrière in de soulmuziek weten uit te bouwen en besluit opeens om het over een andere boeg te gaan gooien. Dit overkwam Marcel Duprix en samen met saxofonist Reinier Zervaas wist hij dan deze 'Mojo Man' op te richten. Het zou weer wat anders gaan worden en de start zou dan weer ver weg zijn van de hit 'Here I Am' die deze Gorcumse soulzanger en gitarist in 2010 wist te scoren op de Fillipijnen. Van een excotische eiland terug naar het polderland.

 

Na een serieuze brainstorming begon Marcel Duprix met het essentiële en dat was het schrijven van muziek. Met de jarenlange ervaring met blazers en uiteraard met Reinier op de tenorsax zou en moesten die ook in het nieuwe project gaan passen en zo geschiede het.

Van soul naar compleet iets anders. Het is niet iedereen gegeven om zo het roer te veranderen in een muzikale carrière die toch zeker in het buitenland succes wist te oogsten. Na intens werken en het tot stand brengen van een 9-koppige band was het in mei 2014 dan zo ver. Le nouveaux Duprix est arrivé.

Voor RTV Rijnmond werden 5 nummers voorgesteld in een radio/TV programma. Richting blues en soms toch ook weer niet maar met een sound die iedereen wel zou gaan herkennen. Rock, soul en blues zoals ze het in de zeventiger jaren wisten te brengen daar zouden deze 'Mojo Man' het dan mee gaan doen.

 

Of het niet te moeilijk zou worden met een 5-koppige blazers sectie?

Marcel: Zeker niet! We zijn eraan begonnen en zullen ook zo verder doen. Het is niet de bedoeling om voor sommige concerten tegemoetkomingen te gaan doen. Samen uit, samen thuis, al is het altijd wel mogelijk dat één iemand eens niet zal kunnen maar dan zal er steeds voor vervanging worden gezocht.

Was het schrijven van deze nieuwe muziek ook zonder problemen?

Marcel: Zonder twijfel het liep allemaal al bij al zeer vlot. Samen met lead-gitarist Theo van Niel Jr. schreef ik voor het album 'Balls & Horns' het nummer 'I'm a Man'.

Is deze formatie een samen komen van muzikanten die elkaar reeds kenden?

Marcel: Zeker niet. Drummer Rick van der Vlist en bassist John Aponno die kende ik al want samen hadden we al iets gedaan in het verleden en zo kwamen we in contact met het jonge talent Theo van Niel. Deze zag het wel zitten om samen te gaan spelen maar koppelde er wel één voorwaarde aan vast en dit was dat we op regelmatige basis zouden gaan repeteren.

In 2015 verscheen jullie debuutalbum 'Balls & Horns' en het volgende werd natuurlijk optreden?

Marcel: Door het intens repeteren voor het album hadden we al zoveel tijd samen doorgebracht alvorens we de studio introkken waardoor het leek alsof we al verschillende 'live' concerten achter de rug hadden en liep alles gesmeerd.

Na het uitbrengen van jullie album kwamen al dadelijk niets dan lovende recensies jullie weg op.

Marcel: Ja en dat was natuurlijk heerlijk om horen. Daar hadden we uiteraard met z'n allen naar toe gewerkt.

Nog maar recent 'in the picture' kunnen we stellen en al dadelijk op het grote podium van Blues Peer?

Marcel: Ja dat is natuurlijk ook een droom op zichzelf en vanzelfsprekend een prachtkans. Wat meer kan je als band wensen. Toen we de vraag kregen van Rachel (Stagetime Music Agency) om hier te komen spelen begon ik werkelijk te duizelen man. Wij als Mojo Man tussen al die grote namen wat een affiche. Je kan er prat op gaan dat ik de affiche boven mijn bed zal gaan hangen en daar zal ze nog lange tijd, zeer lange tijd in alle glorie schitteren.

De week na Blues Peer kregen Mojo Man ook nog playtime op Breeker's Eve met uiteraard achter de draaitafel Wil Wijnhoven van Bluesbreeker.nl.