© Rootsville.eu

Spotlight on...

Phil Smith (Aus)

Phil Smith is een singer-songwriter afkomstig van 'down under'. Hij leeft en werkt in en rond Brisbane maar is momenteel bezig aan een 25-daagse tour doorheen de lage landen om het uitbrengen van zijn album 'Year Of The Dog' te promoten. Met zoveel concerten is het vooruitzicht was het een must om zeker er eentje van te gaan meepikken. The place to be ...Jake's Place in Westerlo waar we dan ook een babbel hadden met deze Phil Smith...A stranger in a foreign country.

Rootsville: Heeft je album 'Year of The Dog' wat succes tijdens je tour?

Phil Smith: De muziek slaat wel aan en daar waar er luisteraars zijn is het wel genieten. Eén van de beste optredens tijdens de tour was zeker in de 'Mezz' te Breda.

Rootsville: 25 clubs dan moet je toch je werk hebben?

Phil Smith: Normaal dacht ik het ook maar ik kom op vele plaatsten terecht waar muziek eerder als vullinbg voor de achtergrond wordt aanzien dan plaatsen waar naar je wordt geluisterd.

Iets wat we kunnen beamen want ook hier waren we maar met enkelen die vol liefde naar de sterke teksten van Phil Smith zaten te luisteren. Misschien was hij ontwetend met de verkeerde agent in zee gegaan en belande hij daardoor in kroegen niet bestemd voor dit soort intieme muziek.

Rootsville: Werk je uitsluitend als solo-artiest in dit genre.

Phil Smith: Zeker niet. We hebben in Australië pas een nieuw album opgenomen met een zeskoppige folk band die luisteren naar 'The Lights'. Het is een album geworden met invloeden van rock 'n roll in navolging van 'The Band' en Bob Dylan. Ik bezorg je zo snel mogelijk een copy ervan.

Rootsville: Misschien moet dan eens met deze band naar Europa komen?

Phil Smith: dat zou zeker en vast een optie kunnen zijn al denk ik er over na om nog eens solo naar hier te komen met een beter uitgekiende keuze aan clubs waar ze naar je luisteren of zijn die er hier niet?

Rootsville: Zeker en vast wel. Thx, we gaan je nu laten spelen en spreken ons straks nog na het concert.....

Na het concert werd het nog een gezellig samen zijn en beloofden we hem te helpen bij zijn volgende Europese en zeker en vast Belgische concerten daarvan.

 

Phil Smith Album reports:

Album: Year of The Dog

Phil Smith & The Lights

Album: 1,2,3,4...

Concert report: Phil Smith @ Jake's Place Westerlo