© Rootsville.eu

Tribute to
Eddie Taylor
(29-01-1923 - 25-12-1985)


Eddie Taylor werd geboren op 29 januari 1923 in Benoit (Mississippi). Als tiener leerde hij zichzelf gitaar spelen en bleef ruime tijd spelen in zijn eigen buurt. Later werd deze Eddie Taylor goede vrienden met Jimmy Reed. Het was 1949 toen Eddie met zijn gitaar richting Chicago trok waar hij later één van de architecten werd genoemd van de Chicago Blues.

Naast Jimmy Reed werkte hij ook samen met John Lee Hooker, Big Walter Horton en Sam Lay. Zijn eerste opnames kwamen uit bij Earwig Music samen met Kansas City Red op het album ‘Original Chicago Blues’. In 1950 bracht VeeJay Records nummers uit van zijn eigen hand en werden ‘Big Town Playboy’ en ‘Bad Boy’ bescheiden hitjes in de fifties.

Na een sabbat periode hernam Eddie Taylor terug zijn job als gitarist bij de Chicago band ‘Peter Dames and The Rhyhtm Flames’. Het Taylor bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo werden zijn zoon Eddie Taylor Jr. en zijn stiefzoon Larry Taylor respectievelijk gitarist en drummer. Ook dochter Demetria is werkzaam als blues zangeres in Chicago.
Eddie Taylor stierf op kerstdag in 1985 in Chicago op 62-jarige leeftijd en werd in een naamloos graf begraven op het Restvale Kerkhof te Alsip (Illinois).

Jaar later in 1987 werd Eddie Taylor alsnog postuum opgenomen in de Blues Hall Of Fame.