© Rootsville.eu

Tribute to
Guitar Slim
(10-12-1926 - 07-02-1959)


Guitar Slim werd geboren als Eddie Jones.  Als een ‘native’ van New Orleans speelde hij zich in de kijker in de jaren 40 en 50. Zijn grootste hit ‘The Things I Used To Do’ bracht hij uit op ‘Speciality Records’ in 1953. Enkele decennia voor Jimi Hendrix experimenteerde ook deze Guitar Slim op de elektrische gitaar.

 Voor zijn militaire dienstplicht werkte hij op de katoenplantages en speelde en danste hij in de plaatselijke juke-joints. Na zijn terugkeer uit WOII begon hij te spelen in New Orleans en het was bandleider Willie D Warren die hem aanspoorde om gitaar te gaan spelen. In het begin luisterde deze ‘Guitar Slim’ veel naar TY-Bone Walker en Clarence ‘Gatemouth’ Brown en we schrijven 1950 toen hij zich Guitar Slim ging noemen.

In 1951 begon hij met het opnemen van enkele nummers en in 1952 werd ‘Feeling Sad’ zelfs gecoverd door Ray Charles. Zijn grootste hit werd uiteindelijk een blues standaard. Guitar Slim ging al snel achteruit en hij werd een alcoholieker. Guitar Slim overleed aan een longontsteking op 32 jarige leeftijd op 7 februari  1959 en werd begraven op een klein kerkhof in Thibodaux in Louisiana.